tractor

Tractoarele in general sunt folosite pentru munca campului. Ele sunt concepute sa livreze un efort de tractiune ridicata, insa la viteze reduse. Acestea reprezinta utilajele agricole de baza intr-o afacere din domeniul agriculturii pentru ca reusesc sa duca la bun sfarsit o multime de actiuni care trebuie sa fie facute asupra terenului.

Inainte de a-l achizitiona, trebuie sa ai in vedere activitatea ta principala pentru care vei utiliza tractorul, zilele necesare pentru finalizarea activitatii si conditiile solului pe care doresti sa-l lucrezi. Daca esti pus pentru prima data intr-o astfel de situatie, este necesar sa va documentati temeinic si sa adresati cat mai multe intrebari fermierilor cu mai multa experienta sau chiar reprezentantilor magazinelor de utilaje.

Acest utilaj are rolul de a ne usura munca campului, fiind mai util pe o perioada indelungata de timp. De aceea este important sa alegeti un utilaj de calitate superioara si intr-o forma cat mai buna. Un utilaj nou va aduce beneficii financiare pe termen lung atat din punct de vedere al productiei si calitatii acesteia, cat si a costurilor scazute necesare mentenantei.

Detalii importante in alegerea tractorului potrivit

Ti-am pregatit o lista cu mai multe detalii de care sa tii cont in momentul in care doresti sa-ti achizitionezi un tractor pentru afacerea pe care o conduci. Tine cont de urmatoarele lucruri, iar astfel vei avea garantia ca ai achizitionat un tractor eficient:

  • Puterea tractorului

Un utilaj ce va fi folosit pentru ferma va avea dimensiuni mai reduse, insa foarte versatile. Un tractor universal va avea o capacitate cuprinsa intre 70 si 100 de cai putere, daca ferma ta este de marimi medii sau chiar mari. Insa, daca ai o ferma mica, iti va fi de ajuns un tractor cu o putere cuprinsa intre 30 si 50 de cai putere.

Este un model destul de compact ce poate fi folosit pentru diferite sarcini agricole, unde putem include tractoarele cu 3 sau 4 cilindri.

  • Pretul tractorului

In functie de ce putere a motorului iti doresti, pretul va varia. El va creste impreuna cu optiunile tot mai avansate si multiple folosite pe masinarie.

Poti sa-ti iei informatiile necesare legate de pret prin intermediul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

  • Sistemul hidraulic

Munca intensiva cu un tractor bun la toate poate fi usurata de catre un sistem hidraulic calitativ. Orienteaza-te dupa modele ce iti permit sa cuplezi cat mai multe echipamente si la care sa ai un control hidraulic.

Pentru un tractor universal agricol, capacitatea maxima a pompei va varia intre 40 si 50 de litri pe minut, ceea ce trebuie sa reprezinte un minim necesar pentru orice fel de dimensiuni ar avea ferma ta. Insa nu trebuie sa iti faci griji, deoarece acest detaliu se va intalni des la o multime de tractoare de pe piata. Unele dintre ele pot ajunge si la 100 de litri pe minut.

Avantajul unui astfel de utilaj universal este redat de catre o transmisie care nu iti ofera neaparat un numar prea mare de trepte de viteza, dar iti asigura turatiile necesare in lucrarile pe care vrei sa le executi cu ajutorul sau.

Cand vorbim despre semi-viteze cu schimbare de sarcina, vom vorbi mereu despre avantajele pe care le ai. Pretul va fi mai mare pentru o transmisie power-shift fata de una normala, dar vei fi asigurat pe urmatorii ani de versatilitatea si durabilitatea tractorului tau. Este o investitie ce isi arata rentabilitatea in timp, mai ales daca vei folosi utilajul intens pentru diverse activitati realizate in cadrul fermei tale. Cu siguranta confortul si eficienta lucrarilor va creste datorita acestei cutii de transmitii.

Confortul oferit de catre tractor

Muncile agricole sunt pe departe printre cele mai usoare, ceea ce inseamna ca un tractor trebuie obligatoriu sa asigure macar minimul de confort pentru muncitor. In special daca acesta va fi folosit pentru diverse sarcini, care mai de care mai complicate.

Va trebui sa te orientezi dupa spatiul din cabina, daca este suficient, dupa vizibilitatea ce o ai de la volan, inclusiv prin plafon in cazul in care lucrezi cu un incarcator, dupa un scaun bun, de preferinta pe perne de aer.

O cabina spatioasa iti va aduce doar beneficii, deoarece vizibilitatea este foarte mare cu ajutorul unor suprafete de sticla, inclusiv in plafon. In plus, nu va trebui sa lucrezi intr-un spatiu foarte ingust care-ti poate provoca disconfort.

Munca campului inseamna munca in soare, ceea ce aduce cu ea si o caldura insuportabila in cabina. Asigura-te ca are aer conditionat, dar si incalzire perfecta pentru lunile friguroase. Astfel vei putea lucra terenurile de care dispui in fiecare perioada a anului, indiferent de temperaturi de afara.

Sa nu iti scape din vedere nici pozitionarea ta in cabina si usurinta cu care poti inchide si deschide usa.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *