Frigiderul e unul dintre electrocasnicele necesare pe care le gasesti in orice casa. Investitia intr-un frigider se faca odata la 10-15 ani, in functie de durata de viata. Ei bine, in situatia unei locuinte noi sau a unei renovari, ai de ales dintr-o multitudine de modele de frigider. Acestea pot fi impartite in doua categorii, si anumite frigiderele clasice si frigiderele incorporabile.
Cu factori precum pretul, design-ul sau spatiul pe care il ocupa, alegerea unuia poate fi dificila uneori. Citeste mai departe pentru a afla cum se diferentiaza cele doua tipuri de frigidere intre ele si care sunt avantajele frigiderului incorporabil.
Diferentele dintre frigiderele clasice si cele incorporabile
Frigiderele clasice sunt cele mai comune tipuri de frigidere pentru casa. Sunt foarte bune pentru persoanele care vor flexibilitate. Au un pret accesibil, sunt usor de instalat si le poti muta oriunde doresti. Sunt alegerea perfecta pentru locuintele modeste.
Acestea pot avea de la 80 pana la 200 de cm inaltime si de la 45 la 80 de cm latime. Printre modele se numara frigiderele mici, de inaltime medie, inalte, cu latime personalizata sau inguste. De asemenea, poti alege un frigider si pentru aplicatii extra, precum un frigider bar pentru bauturi sau un frigider frigorific.
Desigur, frigiderul clasic are si dezavantaje. Durata de viata nu este atat de mare si nu de poate alinia bine cu mobilierul bucatariei. De asemenea, desi sunt si modele mai late, latimea unui frigider clasic este limitata.
Frigiderele incorporabile in schimb sunt incorporate in casa. Acestea sunt perfect aliniate cu mobilierul ales, mai ales daca mobilerul este facut la comanda. Se disting usile unui frigider, insa lasa mai mult spatiu in bucatarie.
Daca doresti sa oferi mai mult lux bucatariei tale, poti apela la diversele modele de frigidere incorporabile. Ai optiunea unui frigider care sa se potriveasca cu designul mobilierului. Este evident care sunt usile acestuia. Astfel de modele sunt ceva mai vechi, asa-zise modele “traditionale” de frigider incorporabil. Au de obicei motorul in partea de sus, de aceea cel mai popular frigider de acest tip este cel cu congelator in partea de jos.
Apoi ai modelele “camuflate” sau integrate. Acestea sunt versiuni mai moderne si mai de lux ale frigiderelor incorporabile. La fel ca si cele de mai sus, acest model se va imbina cu stilul mobilierului ales. Diferenta este insa ca la acest model usa nu iese in afara. Deci singurul criteriu dupa care oaspetii o sa-si dea seama ca e frigider e dimensiunea.
Avantajele frigiderelor incorporabile
Imediat dupa ce ai achizitionat un frigider incorporabil, vei realiza ca trebuia sa faci acest pas cu mult timp in urma. Daca sunteti o familie care pune mult accent pe designul locuintei, atunci electrocasnicele incorporabile sunt cea mai buna solutie pe care o puteti alegere. Acestea nu vor afecta design-ul bucatariei, dar vor fi extrem de utile si te vor ajuta sa ajungi la rezultatul pe care ti-l doresti.
- Durabilitatea
Fata de modelele clasice, frigiderele incorporabile sunt facute din materiale mai calitative. Astfel, durata de viata creste semnificativ. Pe cand un frigider clasic trebuie schimbat, unul incorporabil trebuie mentinut sau doar sa se faca mici reparatii.
- Costuri reduse de intretinere
Un frigider incorporabil este mai costisitor decat unul clasic, in momentul in care faci aceasta investitie. Insa cu toate astea, un frigider incorporabil te poate ajuta sa economisesti bani pe termen lung. Cu varianta clasica, poate trebuie sa cumperi 2 sau 3 frigidere in aceeasi perioada de timp in care folosesti doar un singur frigider incorporabil.
De asemenea, fiind frigidere mai noi, consumul de energie este mai bun. Astfel, desi poate nu se observa direct, vei plati mai putin la factura pentru electricitate.
- Mai mult spatiu
Desi adancimea lor nu este atat de mare, frigiderele incorporabile compenseaza prin latime. Prin urmare, familiile mari se pot bucura de mult spatiu in frigider in timp ce acesta are design-ul dorit.
- Design ales in functie de dorinte
Unele modele pot fi personalizate in functie de preferintele tale. Astfel, poti avea acel frigider cu usi maro inchis sau acel frigider cu geam pe usi. Oricare design ai alege, acesta aduce un plus la estetica bucatariei.
- Prietenos cu mediul inconjurator
Acestea sunt certificate si au diverse aplicatii pentru conservarea energiei. Astfel, nu doar ca faci economie la factura de electricitate, dar protejezi mai mult mediul inconjurator.
Multe persoane recurg la frigiderele incorporabile in ciuda costurilor mai ridicate. Acum ca stii diferentele dintre tipuri si avantajele frigiderelor incorporabile, poti face o alegere mai potrivita.