aparatele de aer conditionat

Poate parea chiar banal insa oamenii chiar se ghideaza dupa topuri si nu vorbim de ieri de azi ci de o perioada extrem de mare de timp. Topurile sunt facute pentru a ne oferi o imagine asupra a ceea ce este mai bun intr-un anumit domeniu sau o anumita nisa. Dau ca exemplu topurile muzicale, acestea reflecta de cele mai multe ori opinia a unei mase de oameni care asculta muzica. Nu inseamna neaparat ca acel top este relevant pentru fiecare individ in parte, dar iti poate oferi o perspectiva asupra a ceea ce asculta majoritatea persoanelor in perioada respectiva. Acelasi lucru tind sa cred ca se intampla cu orice top din lume. Din punctul meu de vedere este ca un vot democratic, topul este rezultatul preferintelor maselor.

Acum, revenind la un top obisnuit pentru produse electrocasnice, mai exact despre top aparate de aer conditionat 12000 btu. Un astfel de top se calculeaza extrem de simplu. Ai nevoie de cateva informatii tehnice legate de aceste produse, de un research asupra celor mai vandute modele din categoria respectiva (cele de 12000 BTU in cazul de fata) si de recenziile lasate de catre clienti fie in magazinele online, fie pe forumuri sau in comentarii pe alte site-uri ori in retelel sociale. Este oarecum normal sa iei laolalta cele mai vandute modele + cele cu multe recenzii pozitive, iar in final sa alcatuiesti un astfel de top.

La ce este bun un top?

In principal pentru a avea o idee asupra a ceea ce au testat alte sute sau mii de persoane in realitate si le-a placut. Astfel vei avea un punct de pornire atunci cand vrei sa cauti cel mai bun aparat de aer conditionat pentru tine. Totusi, trebuie sa tineti cont si de ceea ce aveti voi nevoie de la un aparat de aer conditionat. Poate nu est evorba de cel mai bun aer conditionat din top, poate nici cel mai scump sau nici cel mai tehnologizat. De obicei topurile prezinta cele mai vandute produse din categoria respectiva, insa cu siguranta mai sunt si alte modele care nu am prins la public din diverse motive dar care pot deveni cel mai bun aer conditionat pentru casa ta.

La ce informatii sa fi atent

In primul rand la capacitatea BTU. Aceasta trebuie sa corespunda cu suprafata locuintei sau incaperii unde veti utiliza aerul conditionat. De regula un 9000 BTU corespunde cu pana la 25 mp, 12000 BTU cu pana la 40 mp, 18000 BTU cu pana la 60 mp iar 24000 BTU cu pana la 80-90 mp. Al doilea criteriu foarte important e tehnologia Inverter a compresorului. Cu cat e mai performanta cu atat mai mult se va reflecta in clasa de eficienta energetica (de la A la A+++) unde A+++ inseamna cea mai eficienta. Filtrul de particule nu trebuie nici el ignorat. Un filtru bun sau chiar mai multe filtre pot oferi un aer purificat cu pana la 99% (fara virusi, microbi, mirosuri urate sau particule de praf). Un ultim lucru esential din punctul meu de vedere este nivelul de zgomot produs de catre unitatea interioara cat si de cea exterioara. Un reper ar fi de 23-25 dB pentru cea interioara si 50-55 dB la cea exterioara pentru aparatele de 12000 BTU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *