Probleme cu televizorul ce necesita reparatii

Televizoarele reprezinta cea mai rapida cale de acces pe care o avem catre spectacole, filme, documentare, muzica, stiri si alte informatii. In era moderna si in ziua de azi, un televizor este unul din cele mai importante echipamente tehnologice pe care le avem in casa.

Dar uneori televizoarele noastre incep sa aiba probleme si sa functioneze necorespunzator. Apar defectele. In timp ce unele din aceste probleme ale tv-urilor ar putea fi grave, altele pot fi defectiuni minore care se pot repara cu bani putini si in timp scurt.

Oricum ar fi insa, in prima faza daca aveti o problema si nu puteti sa va uitati la televizor, ar trebui sa incercati sa faceti cam tot ce se poate pentru a rezolva problema pe loc.

Iata cateva solutii de service tv pentru probleme simple:

  • Culori stridente

Acest lucru inseamna ca tonurile de culoare nu sunt redate asa cum ar trebui. Aparitia culorilor stridente reprezinta o problema comuna, un service tv poate rezolva problema chiar si la foarte multe televizoare moderne, de ultima generatie. Cauza care sta la baza acestei probleme este faptul ca setarile de imagine la televizor nu sunt corecte. De obicei, aceste setari sunt optimizate in showroom-ul din magazinul de unde ati achizitionati televizorul, asa ca totul poate sa para foarte diferit atunci cand va uitati acasa la el. Solutia pentru aceasta problema este sa schimbati modul de imagine in natural din meniul televizorului. Daca doriti ca tonurile de culoare sa fie cat mai clare incercati sa faceti setarile manual si reglati culorile, contrastul si luminozitatea pana cand veti gasi combinatia perfecta pentru ochiul dumneavoastra.

  • Contururi albe in imaginea televizorului

Uneori este posibil sa observati anumite contururi albe care apar in jurul personajelor si chiar in jurul obiectelor din scenele de la tv. Aceasta nu este o defectiune care sa necesite neaparat interventia unui tehnician specializat in reparatii televizoare. Acest lucru este cauzat de faptul ca setarile de claritate sunt la maxim sau prea sus, iar pentru a solutiona singur aceasta problema a televizorului este suficient sa accesati meniul de imagine si sa reglati setarile pana in momentul in care observati ca dispare conturul.

  • Probleme ale pixelilor

Sunt o problema destul de comuna in randul televizoarelor LCD si Plasma. Cand observati ca pixelii ies in evidenta si par ca sparg imaginea inseamna ca semnalul video digital este scazut. Scaderile de semnal pot fi cauzate de diverse probleme de cablu. Pentru rezolvarea problemei puteti incerca sa achizitionati un amplificator pentru a stimula cresterea puterii semnalului.

Daca nu reusiti sa rezolvati problema cu care va confruntati cautati un service tv in zona dumneavoastra.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *