Cele mai populare masaje din lume

Simtim uneori nevoia sa ne relaxam intr-un mod neobisnuit, fara sa apelam la o carte sau la un film. Vrem sa ne rasfatam si astfel ne gandim imediat la masaj. Acesta poate fi de mai multe feluri, chiar daca uneori ni se pare ca unele dintre ele seamana. Alegerea masajului poate fi una grea atunci cand stim ce asteptari avem dar nu stim cum sa il definim. Mai jos vom enumera cateva dintre cele mai populare masaje.

Masajul suedez a fost o lunga perioada de timp foarte popular in randul romanilor. Pentru a il putea defini putem spune ca e masajul clasic in care se pune accent in principal pe masarea muschilor cu ajutorul degetelor si palmelor. Uneori aceste masari sunt combinate cu ciupiri usoare si cu framantari si miscari circulare asupra nuschilor. Nu se pune accent foarte mult pe ambianta si vorbim mai degraba de un masaj brut. Acesta tip de masaj este recomandat dupa realizarea unui efort, dar in astfel de cazuri este mult mai recomandat masajul sportiv.
Masajul anticelulitic este siel foarte popular in tara noastra, mai ales in randul femeilor. Scopul acestuia este acela de a scapa de zonele in care se acumuleaza grasimi. Exista mai multe tehnici pentru a face acest lucru. Se poate face cu mainile goale, incercandu-se sa se rupa acest zone si sa se fluidizeze circuitul limfatic, sau se poate face cu ajutorul unor ventuze, care este o metoda mai putin dureroasa.
Aromaterapia este si ea foarte populara. Masajul se realizeaza cu ajutorul unor uleiuri vegetale, atent alese, care dau o stare de bine. Scopul principal este de a reduce stresul si de a ne scapa de energiile negative. Se pune accent in principal pe mirosuri, iar masarea corpului urmareste doar sa amplifice starea indusa de uleiuri.
Masajul nuru este un tip de masaj erotic care pune accentul pe geluri alunecoase. Acesta creste in popularitate si la noi. Cel care realizeaza masajul si cel care este masat sunt goi, iar masajul se realizeaza in mare parte prin alunecarea corpurilor. Nuru inseamna de fapt „alunecos”.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *