Influenta antivirusului si driverelor in functionarea defectuoasa a unui laptop

Cu siguranta orice utilizator de computer, si implicit de laptop cunoaste faptul ca un soft de tip antivirus are un rol foarte important in protejarea acestora  impotriva virusilor si a altor programe malicioase, care tind sa le ameninte securitatea. Cu siguranta, nimeni nu ia in calcul ca un antivirus poate face si rau unui laptop sau PC. Raul poate fi provocat de faptul ca antivirusul pe care il aveti instalat pe laptop-ul dumneavoastra, nu este detectat de Windows si astfel sunt afisate fel si fel de atentionari de risc, fapt ce poate duce la nerealizarea unor update-uri foarte utile pentru buna functioante a laptop-ului. Este indicat, ca de fiecare data cand primiti fel si fel de notificari de securitate sa incercati sa instalati un antivirus care sa va ofere cu adevarat protectie, inlocuindu-l pe cel care va creaza probleme.

Atentie insa si la aceste soft-uri antivirus, deoarece multe dintre ele sunt disponibile FREE pe Internet, dar nu asigura o functionare a laptop-ului in conditii de deplina siguranta. Mai bine platiti si instalati un antivirus cu licenta, care se actualizeaza rapid fara sa provoace o functionare greoaie a laptop-ului in timpul rularii, si care sa nu stea prea mult pe ganduri atunci cand doriti sa accesati o anumita pagina sau site. Asadar, dupa cum observati, buna functionare a laptop-ului poate fi afectata si de acesti antivirusi, care daca nu functioneaza corespunzator, fie duc la infestarea laptop-ului dumneavoastra, fie cauta in permanente sa se updatateze, incetinind foarte mult viteza de lucru a unui laptop.

Aceleasi probleme de functionare, cu exceptia infestarii cu diferiti virusi, pot sa apara si datorita unor drivere invechite. Driverele instalate pe un laptop sunt un fel de aplicatii care permit software-ului sa interactioneze cu hardware-ul. Cu toate ca driver-ele fac parte din sectorul ascuns al Windows-ului, acestea pot fi verificate sau updatate daca stiti unde si cum sa umblati. Pentru a sti exact ce afecteaza o functionare nu tocmai buna a driverelor, este foarte important sa avem clar in minte faptul ca ele fac legatura dintre hard si soft, afectand in mod direct performantele unui laptop. Astfel, utilizarea unor drivere necorespunzatoare sau invechite, va atrage automat dupa sine, o functionare necorespunzatoare a celor doua componenete si implicit a laptop-ului in sine. Daca laptopul vostru prezinta erori ciudate sau nu functioneaza in termeni normal, este indicat sa-l duceti la un service laptop bucuresti.

O alta problema cauzata de drivere, poate sa apara in momentul in care unul sau mai multe drivere sunt sterse din greseala, si astfel anumite programe vor functiona necorespunzator.

Problema poate fi remediata destul de usor, daca aveti la dispozitie un  CD de instalare, pe care exista driverele gratuite de care aveti nevoie. O alta modalitate de remediere a problemelor functionale generate de drivere, este reprezentata de folosirea unor programe doctor sau de diagnosticare, care detecteaza driverele cu probleme si le instaleaza pe cele mai noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *