mănânci sănătos

Sănătatea este cel mai de preț lucru, iar în zilele noastre o păstrăm cât mai greu. Pentru a ne menține sănătoși trebuie să mâncăm alimente cât mai sănătoase, ecologice și fără aditivi alimentari. Un sport ne ajută și el să ne păstrăm sănătatea. O viață în care avem grijă ce mâncăm și facem regulat mișcare sau un sport vom fi cu siguranță sănătoși.

Ce alimente să mâncăm?

Toți medicii și persoanele specializate în alimentație recomandă să mâncăm cât mai multe fructe și legume și acestea să fie din producția proprie. Fructele și legumele din comerț au început să fie și ele mai nesănătoase, să fie tratate cu substanțe chimice astfel încât să reziste mai mult, fără să se strice. Acele substanțe chimice sunt toxice pentru om și cu timpul ne va deteriora sănătatea, cel mai bine este să mâncăm fructe și legume pe care știm cum le-am crescut și cu ce le-am tratat.

Merele sunt cele mai cunoscute fructe din țara noastră. Oricine poate crește un copac care să facă mere. Acestea sunt sănătoase și au multe efecte benefice asupra noastră. Încă din timpurile vechi, merele se recomandau pentru anumite efecțiuni cum ar fi bolile de stomac, migrenele, durerile de ficat sau splină.

Prunele au și ele multe vitamine și minerale bune pentru noi. Prunele se pot păstra iarna dacă sunt uscate, ele păstrându-și proprietățile. Prunele conțin un nivel mare de antioxidanți, în special cele uscate. Pentru cei care au probleme cu ficatul sau pancreasul, consumul de prune poate îmbunătăți funcționarea acestora. Consumând prune veți elimina din corp și toxine, datorită proprietăților curative a acestora.

Usturoiul și ceapa sunt niște alimente care ne ajută mult în menținearea unui sistem imunitar bun și puternic. Conțin multe minerale, potasiu, calciu, fier, sulf și vitaminele A și E. Aceste proprietăți transformă usturoiul și ceapa în alimente de bază într-o cură pentru menținerea sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *